MŠ - Čarodějný oheň u Motýlků

Zveřejněno: 12. 5. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 150x

Čarodějný oheň u Motýlků

Tentokrát se třída Motýlků nejprve proměnila v chýši čarodějnic a další týden pak v jeskyni pralidí.

V rámci čarodějnického týdne jsme s dětmi "létali na košťatech", vařili jsme různé lektvry a vyrobili  jsme si velký oheň z tvrdého papíru. 

Výtvarně jsme si ztvárnili probublávající lektvar, jak se vaří v kotlíku na ohni, dále jsme si procvičili hlavičky a zrakvou paměť při dávání ingrediencí do lekvaru dle vzoru a nakonec jsme si barevné lektvary "uvařili" i ve třídě při pokusu s barvami. Spolupracovali jsme díky společnému skládání puzzlí s čarodějnicemi a hře - já mám,kdo má -s půlkami barevných lektvarů.

Následoval týden, kdy čarodějnice již nebyly aktuální a tak jsme se proměnili v pralidi a používali jsme dříve vyrobený papírový oheň k pravěkému tanci u ohně a hráli jsme si k tomu na vyrobená chrastítka. 

V rámci čtenářské pregramostnosti jsme si prohlíželi a četli knihu o pravěku, kde jsme se dozvěděli, že v pravěku vypadali lidé trochu jinak a místo známých zvířátek žili mamuti a dříve i dinosauři.

Procvičili jsme si pusinky při napodobování zvuků pravěkých lidí a také při zpívání písničky O Pravěku, kterou jsme si snadno zapamatovali díky spojení s tanečkem.

Ke konci týdne jsme si stihli ještě vyzkoušet tvoření jako pralidi - obkreslovali a tiskali jsme své ruce a nakonec jsme díky tvořivé dílně stihli vyrobit i krásná přání a barevné kartičky ke Dni matek.

Jarní počasí jsme využili nejen k procházkám, ale již jsme si byli hrát i na písku, na hřišti jsme se učili venkovní pohybové hry a v lese jsme "vařili" lektvary a "pekli" mamuty.

Čarodějnice i pravěký týden jsme si moc užili a už se těšíme, co dalšího nás spolu ještě čeká.

file icoMŠ - Čarodějný oheň u Motýlků.zip