MŠ – Včeličky a rodina

Zveřejněno: 12. 5. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 149x

Teplo rodinného krbu

Během tohoto bloku s názvem: Teplo rodinného krbu jsme si povídali o rodině každého z nás. Správně jsme pojmenovali všechny členy naší rodiny a i jsme hezky popsali kde bydlíme včetně čísla popisného – no jsme prostě šikulky.

Vyrobili jsme si také domečky z papíru, které se nám opravdu moc povedly a můžete se na ně podívat v naší šatně.

Povídali jsme si o emocích a na zalaminovaných panáčcích jsme hádali jakou emoci v obličeji panáček představuje, co ho k té dané emoci asi vedlo a nakonec jsme si i určité emoce sami předváděli.

Naučili jsme se pro naše maminky krásnou básničku a vyrobili jim dárečky ke dni maminek – keramickou ručičku a vlastnoručně navlékaný korálkový náramek. Ještě jsme stihli vyrobit krásné přáníčko, které jsme si i sami podepsali.

Hráli jsme hodně pohybových i deskových her, procvičovali prostorovou orientaci na čtverečkované síti a ještě jsme i stihli vypracovat pracovní listy. V ranních centrech jsme hodně stavěli domečky ze stavebnice podle plánku – to nás hrozně bavilo, plnili jsme úkoly ze Sokolíka a kreslili jsme. Při našich procházkách jsme pozorovali přírodu, hráli si s přírodninami, procházeli se lesíkem a hráli si na píškovišti.

Již se těšíme na další blok, ve kterém se toho hodně dozvíme o dopravě a bezpečném chování.

file icoMŠ – Včeličky a rodina.zip