MŠ - Motýlci si hráli pod Sluncem

Zveřejněno: 9. 6. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 112x

MŠ - Motýlci si hráli pod Sluncem

Tento blok jsme si s dětmi povídali o významu Slunce a také nás plyšové sluníčko přišlo navštívit. Už víme, že je sluníčko žhavé a že nás zahřeje, stejně jako ohýnek. Sluníčko jsme si vybarvovali, stříhali a také jsme jej modelovali z modelíny.

Hráli jsme mnoho her na zvířátka a poznávali jsme díky tomu, jaká zvířátka žijí na farmě.

Ukázali jsme sluníčku, kudy projít cestou mezi zvířátky, aby se dostalo k domovu a tak jsme si procvičovali prostorovou orientaci. Stejně tak při umisťování zvířátek na farmu ke svým domečkům.

Zvládli jsme vyrobit nádherné ovečky, které si můžete prohlédnout v šatně. Na nástěnce tam visí i pracovní listy, kde jsme přiřazovali maminky ke svým mláďátkům a máme tam i cíl naší venkovní hry.

Hodně jsme tento blok cvičili - hráli jsme si na zvířátka a cvičením jsme oslavili i dětský den - při setkání s rodiči v rámci plnění úkolů Sokolíka. Sice nám hodně pršelo, ale dětem ani rodičům nevadilo, že se Sokolík konal uvnitř školky. Všichni si to moc užili.

Děti si také hodně užili již zmiňovanou venkovní hru šipkovanou. Venku jsme hledali šipky, fáborky a hlavně zvířátkové úkoly, které jsme si plnili a nakonec jsme našli i poklad. Všichni dostali medaile za úspěšné splnění hry a hlavně za to, jak s námi a Sokolíkem celý školní rok krásně cvičili. Děti dostaly také diplom a drobou sladkost. Naštěstí nám na tuto venkovní hru vyšlo krásné počasí.

Nechyběla nám ani čtenářská dílna v podání aktivní účasti dětí. Jaroušek nám představil svou knížku a děti pak měly za úkol ve zvířátkové knížce vyhledávat vylosované zvířátko. Kromě čtenářské dílny jsme měli ještě i divadýlko s pohádkou O neposlušných kůzlátkách.

Zkrátka jsme toho zase zvládli hodně, protože děti jsou úžasné a ze všech aktivit jsou nadšené.

Už teď se těšíme, jak si užijeme další prosluněný blok, který tentokrát bude věnovaný teplomilnému hmyzu.

file icoMŠ - Motýlci si hráli pod Sluncem.zip