MŠ - Motýlci a horké léto před nimi

Zveřejněno: 29. 6. 2024, zapsal: Tereza Raizerová, přečteno: 76x

Horké léto před námi

Poslední zkrácený učební blok jsme si s Motýlky moc užili. Už se těšíme na léto a tak jsme se o létě chtěli něco dozvědět. Už dokážeme léto odlišit od ostatních ročních období a víme, čím se léto vyznačuje.

Zkoušeli jsme si různé letní aktivity - jako je stavění domečků v lese a tvorba táborového ohníčku. Rovnou jsme si i jako upekli buřtíky. Také jsme tvořili ze šišek různé obrazce a kreslili jsme na chodník sluníčka a jiné letní obrázky. Abychom procvičili svůj dech, tak jsme na louce foukali bubliny z bublifuku, to nás moc bavilo.

Ani ve třídě jsme nezaháleli. Procvičili jsme si hlavičky, když jsme sestavovali barevnou posloupnost ve slunečním paprsku. Své ručičky jsme si procvičili nejen vytvářením buřtíků, ale i skládáním obrázků z barevných špaget dle předlohy.

Abychom si procvičili svá tělíčka a rytmiku, tak jsme celý týden zpívali a tancovali na písničku Jaro, léto od Míši Růžičkové. Hodně nás pak bavilo i rytmické cvičení s trubkami boomwhackers, kdy jsme se rozdělili dle barev a krásně jsme hráli do rytmu.

Nejvíce nás však bavilo, když paní učitelka hrála popletené scénky a my, děti, jsme jí říkali, co dělá špatně a jak se má chovat správně o prázdninách. Díky tomu už víme, že nesmíme sami skákat do bazénu, že se ohýnek nesmí rozdělávat v lese a že až půjdeme na houby, tak se budeme držet blízko rodičů a nebudeme v lese křičet.

Tento prosluněný blok jsme zakončili procházkou k obchodu a piknikem se zmrzlinou.

Závěrem bychom chtěli moc poděkovat rodičům, za skvělou spolupráci po celý školní rok a za krásné dárečky, kterými jste nás podarovali. Moc si vás vážíme a děkujeme.

Teď už jsme připravení vyrazit na prázdniny a vám přejeme, ať si prázniny užijete, ať načerpáte mnoho sil do dalšího školního roku a už se těšíme na další školní rok s vámi a vašimi dětmi.

file icoMŠ - Motýlci a horké léto před nimi.zip